čtvrtek 24. října 2019

Třináct autorů známkové tvorby - poslední výstava v Jilemnici

I v letošním roce jsme se tradičně vydali za podzimním filatelistickým pátkem, jak jsem ho před lety nazval, do Jilemnice. Akci jsme si opět nenechali ujít, protože se, jako vždy, nesla v duchu klidné atmosféry a přátelských setkání.


vždy usměvavá a milá paní pošťačka, která
profesionálně orazítkovala stovky filatelistických materiálů

Výstava s názvem Třináct autorů známkové tvorby znovu připomíná tvorbu výtvarníků, kteří se v uplynulých letech na výstavách v Jilemnici autorsky podíleli.


z výstavy Třináct autorů známkové tvorby

Tradice filatelistických výstav v jilemnickém Krkonošském muzeu započala již v roce 2004 výstavou s názvem Výstava poštovních známek a dopisnic s lyžařskou tématikou. Následující roky již patřily ryze výtvarníkům, kteří významně přispěli svým dílem do české známkové tvorby.


z výstavy Třináct autorů známkové tvorby

V průběhu let jsme se na výstavách mohli seznámit s volnou i známkovou tvorbou výtvarníků Jaromíra a Libuše Knotkových, Adolfa Absolona, Jiřího Boudy, Bedřicha Housy, Martina Srba, Dušana Kállaye, Miloše Ondráčka, Oldřicha Kulhánka, Vladimíra Suchánka, Jana Kavana, Evy Haškové, Pavla Sivka, Karla Zemana a Jana Mageta.


propagační plakátky k uplynulým výstavám 

Letošní výstava tak uzavírá celou tuto krásnou éru filatelistických výstav. Symbolické ztvárnění stylizovaných hodin se známkou s námětem souboje s časem tak dokonale vystihuje, že se čas této éry naplnil.


I přesto v našich srdcích zůstává hezká vzpomínka na všechny podzimní filatelistické pátky v Jilemnici a na řadu milých lidí, kteří nás po celá léta výstavami provázeli. Díky moc vám všem.
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...