sobota 27. června 2015

Rok berounského medvěda na maxikartách

Letošní rok, pojmenovaný jako Rok berounského medvěda, připomíná významné 750. výročí od první písemné zmínky o městě Beroun. Medvědi jsou i v logu berounských oslav, jehož autorkou je Mgr. Art. Andrea Borovská. Město chystá řadu zajímavých akcí.

turistická maxikarta s kašetovým a poštovním příležitostným razítkem
k 750. výročí založení města Beroun

Slavnosti odstartovaly medvědí oslavy. Medvědi Vojta, Kuba a Matěj, známí z večerníčku Méďové, dávno patří v Berouně k největším atrakcím a 13. ledna oslavili své 15. narozeniny.



Hlavní část oslav připadla na sobotu 20. června, kdy místní náměstí ožilo jarmarkem a pivními slavnostmi. V pravé poledne přivítaly slavnostní fanfáry historický průvod v čele s králem Přemyslem Otakarem II., který roku 1265 podepsal listinu, v níž je Beroun prvně zmiňován. Více info na webu www.rokberounskehomedveda.cz


logo Rok berounského medvěda od výtvarnice
Mgr. Art. Andrey Borovské, zdroj: www.mesto-beroun.cz

U příležitosti slavností se od 15. do 20. června používalo příležitostné poštovní razítko vyobrazující hlavu medvěda, který je součástí jednoduchého a výstižného loga k výročí, výtvarnicí také nazvaného jako Medvědí bratři.


Originální pohlednice spolu s řadou dalších suvenýrů vydaných k Roku berounského medvěda je k zakoupení na místním infocentru. V infocentru bylo k dispozici i turistické razítko k výročí (modrá barva). Poštovní razítko bylo k dispozici v uvedených dnech na nedaleké poště Beroun 1. Na maxikarty nám posloužila nedávno vydaná známka Medvěda hnědého od výtvarníků Knotkových. Maxikarty vytvořil tandem Pavel & Zbyšek.
PK

Zdroj: http://berounsky.denik.cz/zpravy_region/pristi-rok-se-v-beroune-ponese-v-duchu-oslav-20141229.h

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...