sobota 27. června 2015

Maxikarty k akci Bahna 2015

Dvacátý šestý ročník akce BAHNA se uskutečnil v sobotu 20. června ve vojenském výcvikovém prostoru Bahna u Strašic nedaleko Rokycan.


Akce Bahna je každoroční prezentací Armády ČR a klubů vojenské historie, jejímž hlavním cílem je ukázat veřejnosti současnou vojenskou techniku při praktických ukázkách v terénu a připomenout tradice a bojové operace minulosti.


BAHNA pořádá Velitel pozemních sil a Nadace pozemního vojska AČR jako jednodenní ukázku výzbroje současné i historické armády, kdy v režírovaných scénách účastníci předvádí použití vojenské techniky v simulovaných operacích.


Armáda ČR včetně jednotek aktivních záloh předvádí jak ukázky činnosti v misích tak možnosti rozsáhlejších operací, Kluby vojenské historie inscenují ukázky z dramatických a vojensky zajímavých okamžiků české historie, operace z první světové války, z roku 1938, válečné operace na východní či západní frontě nebo na území protektorátu a při osvobozování Československa.


V ukázkách účinkuje několik stovek vojáků a členů klubů vojenské historie z tuzemska i zahraničí, množství nejrůznější techniky. Účastní se jich též spojenci států NATO se svou současnou bojovou technikou.



V bohatém programu letos nechyběla ani historická ukázky k 70. výročí osvobození Československa.
Maxikarty k emisi S nimi přišla svoboda s příležitostným poštovním razítkem k akci BAHNA s vyobrazeným tankem vytvořili Pavel se Zbyškem.
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...