čtvrtek 20. dubna 2023

Výlet za papoušky do Bošovic

První dubnovou sobotu jsme vyrazili se Zbyškem Veselým do papouščí zoo v Bošovicích. U příležitosti oslav 15. výročí založení papouščí zoo zde byla zřízena příležitostná poštovní přepážka s razítkem, jehož námětem byla hlava papouška ara, který je symbolem zoo.



V loňském roce byl vydán soubor vlastních známek s papoušky a u příležitosti Světového dne papoušků vznikla sada maxikaret, událost si můžete připomenout na odkazu https://cartesmaximum.blogspot.com/2022/06/maxikarty-ke-svetovemu-dni-papousku.html Letos vznikly další varianty maxikaret s příležitostným razítkem k 15. výročí založení zoo. 


Na akci jsme se potkali s Martinem Hlavatým, který mi poté zaslal na ukázku několik svých maxikaret, které vytvořil z pohlednic zakoupených volně v prodeji. Upřímně řečeno, jsem spíš zastáncem využití těchto pohlednic, než oficiálních pohlednic s námětem shodným se známkou.
  



Připomeňme si také, jak vypadalo oficiální vydání maxikaret Odborné společnosti Fauna-Flora, které bylo možné na akci zakoupit.





Oběma kolegům díky za pěkné ukázky.

PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...