úterý 7. června 2022

Maxikarty ke Světovému dni papoušků

Filatelistický květen, plný příležitostných razítek, zakončila pěkná akce ke Světovému dni papoušků, kterou pořádala Papouščí zoologická zahrada v Bošovicích ve spolupráci s Odbornou společností Fauna-Flora.

ze sbírky Zbyška Veselého

Na příležitostné přepážce v zoologické zahradě se používalo poštovní razítko s motivem hlavy papouška kakadu. V prodeji byly také nedávno vydané vlastní známky Papouščí zoologická zahrada Bošovice a sada pohlednic s náměty papoušků, kteří vyšli na vlastních známkách.



ze sbírky Zbyška Veselého

Navzdory nemalé vzdálenosti z Čech na jižní Moravu si řada našich sběratelů udělala výlet do bošovické zoo za razítkem a návštěvou samotné zoo.

  

ze sbírky Martina Hlavatého

V zoologické zahradě máte možnost vidět nádherné papoušky rozličných druhů, velikostí a barev, chované v moderních voliérách, v čistém a precizně udržovaném prostředí. Zoologická zahrada stojí za zhlédnutí třeba v následujících prázdninových měsících.
Za spolupráci při tvorbě filatelistického materiálu patří opět velké díky Zbyškovi Veselému. 
Martinovi Hlavatému díky za zaslané ukázky použití razítka k emisi Chovatelství-Papoušci z roku 2004 a k sérii vlastních známek Papouščí zoo.
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...