čtvrtek 10. září 2015

Maxikarty z veletrhu Sběratel 2015

Pořadatelé veletrhu Sběratel letos opět nezapomněli (díky!) i na sběratele cartes maximum a jejich příznivce a připravili další pohlednice ke známkové emisi Česká auta, která představila poslední dvě historické škodovky - Škodu 1201 a Škodu Rapid 1500. 


Pohlednice byly k dostání na stánku Sběratele ve foyer i v hale veletrhu. Spolu s aktuálními pohledy se zde nabízely i pohledy s auty z minulých let a další pohlednice z produkce pořadatelských firem.


Kdo si nakoupil zásobu pohledů, nyní nemůže litovat. Příležitosti na varianty s razítky jistě budou. První možnost sběratelé využili hned na místě s příležitostným "veletržním" razítkem. Další varianta může být s razítkem pošty v Mladé Boleslavi, města historicky spjatého s výrobou škodovek. V neposlední řadě se nabízí příležitostné razítko k chystané zářijové výstavě výtvarníka Václava Zapadlíka (autora výtvarného návrhu známek) v Poštovním muzeu v Praze.
Dalším potěšením, nejenom pro maximafilatelisty, je i vydání pohlednice ke známce s námětem populárního postcrossingu. A nezapomnělo se tentokrát ani na "přiléhavé" příležitostné razítko, takže výsledek dopadl velmi dobře!


ze sbírky Josefa Fronce

Po vylepení známek na příslušná místa, získali postcrosseři variantu 2 v 1 (pohled i maxikartu), kterou mohli následně potěšit náhodně vygenerované adresáty napříč celým světem. Více o principu postcrossingu na oficiálních stránkách www.postcrossing.com 
Další varianty k příležitostným razítkům, které se používaly na veletrhu, mi na ukázku poslal Martin Hlavatý. Martin využil pěkného razítka k 80. narozeninám Alaina Delona k vytvoření suvenýru se známkou prvního pražského kina a podobou slavného francouzského herce.



Poslední den veletrhu se tradičně používá příležitostné razítko ke dni OSN. Suvenýrová maxikarta je opatřena příležitostnou známkou z roku 1995.




PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...