neděle 17. prosince 2023

Využití příležitostných poštovních razítek

Ve dnech 8. až 9. září se na veletrhu Sběratel používalo příležitostné poštovní razítko Gastronomie na známkách. V obrazu razítka jsou poštovní známky na talíři. Z množství pamětních pohlednic vybírám tu nejpříhodnější, s podobiznou známé české spisovatelky, autorky kuchařek Magdaleny Dobromily Rettigové.



Další ukázka je s veletržním příležitostným razítkem a vlastní známkou k 30. výročí společných vydání ČR a poštovních správ dalších zemí z celého světa.


K příležitostnému poštovnímu razítku s názvem Prehistorie rodu Homo vznikla maxikarta s vlastní známkou ze známkového sešitku věnovanému prehistorii rodu Homo. Na známce je vyobrazen Australopithecus afarensis.


K příležitosti II. česko-německého setkání železničních spolků a příznivců železnice z regionu česko-saského Krušnohoří a Českého středohoří na podporu znovupropojení Freiberské a Moldavské dráhy se používalo příležitostné poštovní razítko s textem Moldavská dráha žije!, v jehož obrazu je stylizovaný hraniční most na Moldavě. (zdroj: cpost.cz) 


U příležitosti Světového dne pošty vznikla pamětní pohlednice ke známce Mauritius v Česku.


Poslední z ukázek je věnována příležitostnému poštovnímu razítku k filatelistické výstavě Poklady světové filatelie, která se konala v pražském Obecním domě dne 4. listopadu. Námětem známky i razítka je budova Obecního domu. Krásná shoda námětů!


Za ukázky díky Martinovi Hlavatému.

PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...