čtvrtek 22. ledna 2015

Maxikarty k emisi S nimi přišla svoboda

Na závěr lednové emise poštovních známek je potřeba se zmínit o velmi povedené emisi s názvem S nimi přišla svoboda. Původně nenápadná emise s mnohoznačným názvem, vydaná hned v počátku roku, jistě zaujala a potěšila nejen milovníky vojenské techniky a válečné historie. Pozitivní roli v tomto ohledu nepochybně sehráli i oba výtvarníci Václav Zapadlík a Pavel Sivko, kteří se na emisi výtvarně podíleli.

carte maximum
letadlo Supermarine Spitfire LF Mk. IXE

Ve známkovém sešitku, který byl pro tuto emisi vybrán, najdete celkem 8 poštovních známek se 4 různými motivy válečných historických prostředků: letadlo Supermarine Spitfire LF Mk. IXE, tank T 34/76,2, motocykl Harley-Davidson a automobil Jeep Ford GPW.

carte maximum
tank T 34/76

Když jsem někdy na počátku ledna hovořil s Martinem Hlavatým, padla i otázka k této emisi, na níž Martin pohotově odvětil. "Teď si udělám akorát se dnem vydání a pak počkám na data osvobození..." 

carte maximum
motocykl Harley-Davidson

carte maximum
automobil Jeep Ford GPW

Tak uvidíme, zda třeba nebudou příležitostná razítka. Určitě by si je tato zdařilá emise zasloužila. Martinovi díky za pěkný obrazový materiál.
PK

1 komentář:

  1. Pokud se i letos bude konat akce Bahna 2015 Strašice, tak razítko s tankem bude jako v minulých letech. Loni s konal 25. ročník

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...