úterý 19. dubna 2016

Zlínští filatelisté vytvořili maxikartu s Baťou

Maxikarta je se známkou Tomáše Bati a příležitostným razítkem k 140. výročí jeho narození. Návrh poštovní známky vyhotovila výtvarnice Eva Hašková dle fotografie postavy Tomáše Bati. Postava je součástí skupinového fota z 20. let min. století.

vytvořil Hynek Čapka

Pro výrobu pohlednice byl použit dobový originál této fotografie, kterou vydavatel pohlednice vlastní, naskenovaný v maximálním rozlišení. Právě kopie tohoto originálu posloužila jako podklad pro výtvarný návrh známky a následnou rytinu. Sběratelé analogických pohlednic tak mají možnost získat pěknou maxikartu ve trojité shodě námětu!
K dispozici je na www.aukro.cz v sekci Celistvosti, nebo stačí zadat do vyhledávání "Maxikarta Baťa". Cena je 99 Kč + poštovné 15 Kč. Jiný způsob nákupu možno dohodnout na e-mailu maxikarta.bata@seznam.cz
Dle informace Josefa Fronce bude pro odběratele analogických pohlednic v rámci sekce maxikarta zajištěna.  
Do 22.4. bude maxikarta razítkována příležitostným razítkem s portrétem Tomáše Bati s datem křtu známky 3.4., po tomto datu denním razítkem zlínské pošty.
PK

1 komentář:

  1. Domluvil jsem s autorem zakoupení této CM pro naše členy. Ti, kteří nezareagovali na jeho nabídku na Aukru, tak získají tuto CM v rámci abonence za 65,- Kč

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...