pondělí 14. března 2016

Zajímavá výstava v Poštovním muzeu

Po pěti letech opět bude ke zhlédnutí dílo manželů Knotkových v pražském Poštovním muzeu. Výstava s názvem Orbis naturalis Pictus - Přírodní motivy v tvorbě L. a J. Knotkových je plánovaná na začátek dubna letošního roku.


V roce 2011 proběhla v pražském Poštovním muzeu výstava na téma Ochrana přírody na poštovních známkách. Na výstavě byly představeny četné emise se zástupci české fauny a flóry, ale také chráněné krajinné oblasti a přírodní rezervace České republiky, jejichž výtvarné návrhy připravila řada našich výtvarníků.




Zejména obsáhlé dílo manželů Knotkových bylo tehdy hojně zastoupeno na výstavě, a tak mohla vzniknout řada maxikaret se známkami, na nichž se výtvarně podíleli.



K výstavě bylo používáno příležitostné poštovní razítko s vyobrazenou květinou a motýlem.


Příležitostné razítko k letošní výstavě bude tematicky podobné - motýl sedící na květině. Emisí, které Knotkovi od poslední výstavy vytvořili, je pěkná řada. Mohou tak vzniknout další varianty maxikaret s pěkným příležitostným razítkem...


Výstavu Orbis naturalis Pictus - Přírodní motivy v tvorbě L. a J. Knotkových pořádá pražské Poštovní muzeum od 6. dubna do 25. září 2016.


příležitostné razítko k chystané výstavě

Příležitostná poštovní přepážka bude zřízena v muzeu dne 9. dubna od 9 do 15 hod.

PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...