neděle 7. února 2016

Co se chystá aneb Zoologické zahrady na známkách

I když v poslední době bohužel nestíhám pravidelně navštěvovat výstavky pořádané Českou poštou k novým emisím známek, zavítám alespoň mezi ty známé tváře po síti a prostřednictvím podrobné fotogalerie na stránkách KF 00-15 se snažím číst mezi řádky... Občas narazím na zajímavosti, které jinak může zahlédnout a zaslechnout pouze účastník výstavky. Při poslední výstavce, jistě bohaté na řadu informací, mi neuniklo i několik fotografií připravovaných vlastních známek, z nichž mne jednoznačně zaujala emise k 70. výročí ZOO Dvůr Králové nad Labem.


zdroj: web KF 00-15,
autorem fotografie je Ing. Tomáš Chudoba

Krásně vyvedený TL s 25 motivy zvířat z tamní ZOO mne okamžitě přesvědčil, že si tuto emisi (bude-li veřejně v prodeji) nemohu nechat uniknout. Fotografie TL není příliš ostrá (přeci jen je dokumentační), a tak mi chvíli trvalo, než jsem určil všechny druhy zvířat, které TL obsahuje. Ale povedlo se. Většinu z nich naštěstí dobře známe z návštěv zoologických zahrad. Teď už jen zbývá sehnat vhodné pohlednice a doufat, že bude zadavatel pamatoval i na veřejnost a uvolní TL do prodeje a třeba i nechá k významnému výročí připravit příležitostné razítko... Nechme se tedy překvapit.
Kdyby to nakonec s TL ZOO Dvůr Králové nevyšlo, vyjde to určitě v září, kdy se Česká pošta chystá vydat první (na pokračování) čtyřznámkovou emisi Zoologické zahrady, předpokládám s výtvarnými návrhy manž. Knotkových. Už jste někdy viděli knihy se zvířaty, které ilustrovali? Mám jich doma několik a je to nádhera. Knotkovi zde patří bezesporu ke špičce. Ani bych se nedivil, kdyby navrhovali samotný TL. Je to pěkná práce! Ke čtyznámkové emisi Zoologické zahrady jsou opět v plánu oficiální maxikarty a snad i přilež. razítko, tak se máme na co těšit. Doufám, že jsem vás naladil. Tak konec zahálky a hodně štěstí při lovu.
PK
PS: pro zájemce, kteří by se chtěli přijít podívat na výstavky pořádané Odborem Známkové tvorby České pošty a nemají potřebné informace kde, kdy a jak: výstavky se konají vždy k emisi poštovní známky (aktuální emisní plán naleznete zde) na hlavní poště v Jindřišské ul. v Praze 1 v prvním patře nad dvoranou v prostorách bývalé prodejny filatelie. Odnést si můžete nejen řadu zajímavých poznatků a informací, můžete se také potěšit nepřeberným množstvím známek, které si můžete dole v prodejně koupit a odnést na památku domů. Aktuální pozvánky také najdete vždy na blogu expo-net.blogspot.cz či na webu www.kf0015.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...