neděle 10. května 2015

Propagační pohlednice České pošty

Informaci, která by mohla zajímat i vás, jsem nedávno obdržel od Martina Hlavatého. Martine díky. Martin při svých častých návštěvách pošt objevil jednu zajímavost, která se hodí nejen maximafilatelistům. V rámci propagace služeb České pošty, zejména pak produktů Zákaznická karta, Balík do ruky a nového produktu Pohlednice Online, vydala Česká pošta pohlednice s motivem spokojeného Balíku Do ruky, lebedícího si na měkkém polštářku s motivem Zákaznické karty. Pohlednice je opatřena logem České pošty v levém horním rohu.


Na adresní straně je odkaz na webové stránky produktu Zákaznická karta (www.zakaznicka-karta.cz) a QR kód, po jehož načtení chytrým telefonem nebo tabletem se zobrazí mobilní aplikace Pohlednice Online. Tato aplikace umožňuje vytvoření a odeslání klasické papírové pohlednice prostřednictvím mobilního telefonu nebo tabletu (více info o službě na odkazu https://www.ceskaposta.cz/ke-stazeni/mobilni-aplikace-pohledniceonline). Za cenu 25 Kč (se zákaznickou kartou o 2 koruny méně) vytvoříte originální pohlednici běžného formátu A6 z vlastní fotky nebo obrázku, dopíšete text a odešlete na požadovanou adresu. Za službu zaplatíte kartou nebo příkazem zadaným prostřednictvím platební brány PayU. Následně je pohlednice vytištěna na pohlednicový karton v rozlišení 250 DPI a odeslána z Prahy jako obyčejné psaní do 50 g. Aplikaci jsem stáhnul a určitě ji vyzkouším...
Vraťme se ale k samotné pohlednici. Martin využil nejbližší příležitosti návštěvy Prahy a vytvořil analogické pohlednice s prvním vzorovým vydáním Vlastních známek s balíky.

maxikarta s Vlastní známkou Balík do ruky a Balík na poštu
ze sbírky Martina Hlavatého

I vy si můžete udělat zajímavé analogické pohlednice a nemusíte se nutně omezovat na poštovní razítko z Prahy. Může tak vzniknout řada variant maxikaret s razítky z pošt třeba ze všech koutů naší země.

maxikarta s Vlastní známkou Balík do ruky
ze sbírky Martina Hlavatého

Na závěr jedna důležitá informace. Pohlednice jsou k dostání zdarma přímo na poštách. Nevím, zda na všech, ale s jistotou mohu konstatovat, že jsem je zaznamenal na všech zmodernizovaných poštách mezi propagačním materiálem nebo přímo u přepážek. Tak vám přeji štěstí a nezapomeňte se pochlubit úlovky ze svých pošt.
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...