pátek 20. února 2015

Maxikarty Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015

Poslední středeční emisí je poštovní známka Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. Tento titul, každoročně propůjčovaný Evropskou unií, patří letos dvěma městům, belgickému městu Mons a západočeskému městu Plzeň. Obě města tak mají po celý rok možnost představit Evropě svůj kulturní život a jeho rozvoj. 

v den vydání vytvořil v Plzni Martin Hlavatý

Tuto velkou kulturní slavnost vyjadřuje také vydaná poštovní známka, na které je zachycen slavnostní ohňostroj, a to jak v reálném, tak i v symbolickém významu, dále pak katedrála sv. Bartoloměje jako hlavní dominanta Plzně, ale také jako připomínka staleté kulturní tradice. Současnost města vyjadřuje kašna v pozadí.


v den vydání vytvořil v Plzni Martin Hlavatý

V rámci titulu Evropské hlavní město kultury 2015 chystá Plzeň přes 650 kulturních akcí. Žánrově je program velmi různorodý. Přes divadlo, hudbu, výstavy, architekturu, tanec, instalace ve veřejném prostoru až po komunitní program, vzdělávání, projekty a setkání.

v den vydání vytvořila v Plzni Zlata Modrovská

Svoji první maxikartu zde také vytvořila Zlata Modrovská. Díky za ukázku. Na pohlednici nalepila známku s kuponem, vyobrazujícím městský znak ze zdi starého plzeňského divadla, který rámují dvě postavy herců, ztvárňujících den a noc. V rukou drží žezla ve tvaru hodinových ručiček, kterými naznačují plynutí času.
PK
zdroj: cpost.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...