čtvrtek 15. ledna 2015

Večerníček letos slaví 50 let

O možnosti sehnat Večerníčka na pohlednicích jsem informoval ve starším příspěvku. (viz Jak je snadné...). Na výběr je hned několik druhů pohlednic Večerníčka v různých situacích.



Příliš bych ale s nákupem pohlednic neváhal. Přeci jen, letos je Večerníčkovi rovných 50 let, na co mne už nějakou dobu také upozorňují naši malí caparti, kteří to mají spolehlivě nakoukané z Déčka (zajímavý odkaz: http://decko.ceskatelevize.cz/vecernicek). Večerníček je bezesporu fenoménem napříč všemi generacemi. Postavičku kluka, který uvádí zhruba desetiminutové pohádky a příběhy, zná určitě každý z nás. A v neposlední řadě. K emisi bude připraveno, jistě velmi pěkné, příležitostné razítko.



Kdy vyjde poštovní známka?
Poštovní známka Večerníček vyjde 18.2.2015 v samolepicím provedení o nominální hodnotě A (A=13 Kč).
Kde ji seženu?
Na filatelistických přepážkách České pošty (odkaz zde), na Postfile, ve Službách filatelistům (odkaz zde), v Poštovním muzeu, ve filatelistických prodejnách nebo se zeptejte na své poště.
Kdy bude příležitostné razítko?
Ve dnech 18. - 27.2.2015.
Kde bude?
Příležitostné poštovní razítko s Večerníčkem bude používáno na hlavní poště Praha 1 v Jindřišské ul., přepážka č. 17.


PK

1 komentář:

  1. Oznamuji členům naší sekce a abonentům odběratelů CM, že pohlednici s námětem Večerníčka jsem v předstihu zajistil a hodlám ji díky příležitostnému razítku zrealizovat. nemusíte tedy vážit cestu do Prahy.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...