středa 8. října 2014

Křest aršíku Beskydy II.

Za slunečného počasí proběhl v neděli 28. září 2014 křest známkového aršíku Beskydy - Kraj velkých šelem.



Akce se uskutečnila v konferenční místnosti objektu Sušáku v Rožnově pod Radhoštěm. Křest poštovního aršíku s autogramiádou organizoval Klub filatelistů při Středisku volného času Rožnov pod Radhoštěm. Akce se zúčastnili i autoři poštovních známek, manželé Libuše a Jaromír Knotkovi a rytec Martin Srb.


zleva: Vladimír Vystavěl (předseda KF při SVČ Rožnov),
rytec Martin Srb a výtvarníci Jaromír a Libuše Knotkovi

Jako v podobných případech se akce těšila velkému zájmu filatelistické i široké veřejnosti. O všechny materiály vydané ke křestu byl opět obrovský zájem, který bohužel pořadatel nebyl schopen zcela uspokojit. V omezeném nákladu 200 kusů vydal organizátor akce dopisnici s barevným přítiskem. Pouze v tento den se také používal příležitostný kašet ke křtu známkového aršíku. Přítisk na dopisnci i příležitostný kašet navrhli manželé Knotkovi.



Pozornost budily i soukromé realizace sběratelů, zejména pak pohlednice sběratelů cartes maximum.




U této příležitosti zde byla mimořádně zřízena přepážka s razítkem poštovny, která jinak úřaduje v historické budově v nedalekém Dřevěném městečku rožnovského skanzenu.




Ve vstupní části Sušáku si navíc mohli návštěvníci prohlédnout výstavku nejlepších prací výtvarné soutěže na téma Fauna a flóra Beskyd na poštovních známkách, kterou vyhlásil KF na začátku tohoto roku pro děti z mateřských, základních a středních škol z Rožnova a ostatních obcí.






Aršík Beskydy - Kraj velkých šelem vyšel 3. září 2014 v nákladu 65 tisíc kusů. Autory poštovních známek jsou manželé Knotkovi a rytec Martin Srb. Emise obsahuje čtyři poštovní známky, zobrazující beskydské šelmy: medvěda hnědého, vlka, jezevce lesního a kočku divokou. Ke každé známce byla vydána obálka dne vydání (FDC) a analogická pohlednice (carte maximum).



Za fotografický materiál a ukázky maxikaret díky Zuzce Czechaczkové z Brna. Další maxikarty našich sběratelů si ukážeme v některém z příštích příspěvků.
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...