úterý 22. října 2013

Na co se abonenti mohou těšit?

Všichni příznivci analogických pohlednic, kteří kladně reagovali na zprávu o vydávání cartes maximum, se již dnes mohou těšit na vydání dalších dvou analogických pohlednic, které byli (pokud by se našel dostatečný počet zájemců) v plánu vydat sekcí sběratelů analogických pohlednic při SČF. Počet zájemců nakonec předčil očekávání, což je do budoucna pozitivní zpráva, ale zároveň také závazek pokračovat v trendu vydávání kvalitních a sběratelsky zajímavých cartes maximum. A o jaké dva tituly se vlastně jedná? V minulém týdnu, přesně ve dnech 16. až 19. října 2013, uplynulo 200 let od bitvy u Lipska, o které jsem se blíže zmiňoval v jednom z minulých příspěvků. Jako předloha k vydání pohlednice byl použit obraz J. P. Kraffta - Siegesmeldung nach der Schlacht bei Leipzig z roku 1839. Obraz visí v Německém historickém muzeu v Berlíně. Pražské poštovní razítko znehodnocující poštovní známku je s motivem rytecké destičky s textem Známková tvorba a datem 18. října, dnem, který rozhodl o vítězství spojeneckých vojsk nad Napoleonem.

carte maximum - Bitva u Lipska 1813
vydala Sekce sběratelů CM při SČF

Druhá maxikarta byla vydána jako připomenutí k letošnímu vítězství našich sportovců na MS ve vodím slalomu v Praze Troji. Vhodně zvolený motiv loga šampionátu, doplněný o zdařilou známku znehodnocenou příležitostným poštovním razítkem, kde se znovu setkáváme s námětem single kanoisty, je pěknou realizací.

carte maximum - MS ve vodním slalomu 2013
vydala Sekce sběratelů CM při SČF

A na co se můžete těšit příště? V nejbližší době je plánu vydání obou chaloupek (Nový Hrozenkov, Salajna), Zlatá bula jako nejkrásnější česká známka dvacetiletí, možná i maxikarta k některé ze známek z letošní emise Umění. Zájemci, kteří dosud váhali s abonmá maxikaret vydávaných sekcí, mají možnost se ještě přihlásit k odběru na fronc@cbox.cz. S kontaktem bych ale příliš neotálel, protože skutečně zbývá jen několik málo posledních kusů.
PK 

1 komentář:

  1. Z emise Umění by se mohlo podařit vytvořit všechny tři CM. Piranesi, Reynek a snad i Švabinský. Vázne koupě pohlednic s Biblí kralickou, pohlednice existuje, ale nevím, zda-li není vyprodaná. Momentálně komunikuji s Brnem. Pečeť z buly sicilské existuje a bude CM vytvořená s razítkem Nejhezčí známka dvacetiletí.
    Tímto zřejmě tvorba CM v letošním roce končí. Fronc

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...