čtvrtek 25. dubna 2013

Prezidentská známka

Vydáním poštovní známky s prezidentem Milošem Zemanem se uzavírá běh událostí kolem 1. přímé prezidentské volby. Poštovní známka byla vydaná dne 24. dubna 2013 a o její přípravě a vydání bohatě informovala média napříč spektrem.


Miloš Zeman se dne 8. března 2013 stal v pořadí třetím prezidentem samostatné České republiky a po deseti letech tak v čele země nahradil Václava Klause. Jak jsem již ve starším příspěvku zmiňoval, v plánu byla i analogická pohlednice s portrétem prezidenta. Její realizace se ujal Josef Fronc a zhotovil ji v den vydání s razítkem Praha 012 Hrad.

carte maximum
známka Pofis 761 - Prezident republiky
denní razítko s motivem Hradčan, Praha 012 -Hrad, 24.4.2013

Milým překvapením byla i varianta filatelisty Vojtěcha Sýkory, který v reportáži pro Českou televizi uvedl, že se pro známku a razítko také vypravil na hradní poštu. Celou reportáž můžete vidět zde.

filatelista Vojtěch Sýkora v reportáži ČT na Hlavní poště v Praze
zdroj: ČT1 - Události, 24.4.2013, ceskatelevize.cz

Tuto událost si jistě nenechalo ujít mnoho filatelistů, soudě podle zájmu, který v den vydání prezidentská známka vyvolala. Proto je velmi pravděpodobné, že vznikly i další maxikarty. Na závěr přináším pár odkazů na události kolem prezidentské známky, které si můžete prohlédnout  nebo poslechnout kliknutím na odkazy: Podívejte se, jak vzniká prezidentská známka, Česká pošta dává do oběhu...Zemanova známka vychází..., Raritou mezi prezidentskými známkami je..., Prezidentská známka s razítkem..., Fialový Zeman letí do prvních schránek.
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...