pondělí 22. dubna 2013

Inaugurace poštovní známky Technické památky: Vodní dílo Fláje

Dne 15. května 2013 vydá Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky poštovní známku z emise Technické památky zobrazující Vodní dílo Fláje,


které se nachází v Krušných horách v příhraničním pásu s Německem v katastru obcí Český Jiřetín a bývalých Flájí.

zdroj: mapy.cz

U příležitosti vydání poštovní známky se bude během května konat několik akcí (viz plakát níže). Jednou z nich bude inaugurace poštovní známky, která proběhne dne 17. května v Galerii Radniční sklípek v Litvínově. Tento den zde bude příležitostná poštovní přepážka používat příležitostné poštovní razítko vztahující se k 50. výročí od vybudování přehrady. Motiv razítka je převzat z turistického razítka, jehož autorem je Roman Kubec.


Ve dnech 18. až 24. května bude příležitostné poštovní razítko k dispozici na poště Litvínov 1. Současně s razítkem bude připravena příležitostná R nálepka (od 17.5. do spotřebování) a cenná nálepka APOST (od 7. do 30.5.2013). Bližší informace k chystané události si také můžete přečíst na webu Českojiřetínského spolku nebo na oficiálních stránkách města LitvínovNa své si možná přijdou i maximafilatelisté. V plánu je vydání pohlednice zobrazující vodní dílo. 
PK
zdroj: Barevný emisní plán českých poštovních známek 2013

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...