pátek 14. září 2012

Festival Jičín - město pohádky

V pořadí již 22. ročník festivalu Jičín - město pohádky probíhá ve dnech 12. až 16. září 2012 ve městě Jičín. Téma "Pohádkové pimprlatérium" napovídá, že bude letos tematicky směřovat k loutce a loutkářství. Připomeneme si také 100. výročí narození loutkáře Jiřího Trnky a 90. výročí narození spisovatelky Marie Kubátové. V průběhu konání festivalu je pro návštěvníky připravena celá řada kulturních akcí, tvůrčích dílen, výstav a her.  Patronem festivalu je Jiří Lábus. Podrobný program festivalu najdete na odkazu zdeSymbolem festivalu je město Jičín ve skořápce vlašského ořechu.


Od roku 1999 je při festivalu zřízena Pohádková pošta s příležitostným poštovním razítkem. Jeho motiv vychází ze symbolu festivalu. Autorem návrhu je Michal Andrejs. Razítko se bude používat po celou dobu konání festivalu ve foyer obřadní síně jičínského zámku.



Jako každoročně jsem využil možnosti navštívit festival, tentokrát nejen za filatelistickým účelem, ale i jako turista a divák tradičního pohádkového průvodu.

analogická pohlednice (carte maximum)
známka Pofis 715 - Regionální motiv s přítisky... (turista)
příležitostné pošt.razítko Festival Jičín-město pohádky,
Jičín, 12.9.2012
vytvořil Pavel Kancnýř

V jeho čele nemohly chybět pohádkové postavičky Rumcajs, Manka a Cipísek z lesa Řáholce.

analogická pohlednice (carte maximum)
známka Pofis 475 - Dětem - Rumcajs, Manka a Cipísek
denní razítko s erbem města Jičín, Jičín 1, 31.5.2006

V druhé variantě maxikarty s turistou je na pohlednici kašet s Rumcajsem.


Nedávno mi Josef Fronc vnukl myšlenku pokračovat ve tvorbě maxikaret s postavičkami z Večerníčků, tentokrát s "Kuťáky" Patem a Matem. Samolepicí poštovní známka vyšla v sešitkové úpravě po deseti kusech dne 5. října 2011.To už bylo dávno po festivalu, který se každoročně koná v září.

analogická pohlednice (carte maximum)
známka Pofis 701 - Pat a Mat
příležitostné pošt. razítko Festival Jičín-město pohádky,
Jičín, 12.9.2012
vytvořil Pavel Kancnýř

Na řadu tak přišli až letos. A protože je letošním tématem loutka, je to trefa přímo do černého. Takže, co dodat na závěr? ... a je to!


PK
zdroj: pohadka.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...