středa 25. července 2012

Inaugurace poštovní známky Baťův kanál

Nedávno jsem od kolegy Zbyška Veselého obdržel filatelistický materiál k inauguraci poštovní známky Baťův kanál. Protože se dnes jedná o událost, která proběhla před více jak měsícem, váhal jsem s jejím uveřejněním. O Baťově kanálu jsem již informoval ve starším příspěvku, a to v souvislosti s tvorbou maxikarty v den vydání známky a pozvánkou na inauguraci (viz odkaz zde). Nicméně jsem se nakonec rozhodl a přináším Vám alespoň zprostředkované informace.


Křest známky proběhl v sobotu dne 9. června 2012 v Přístavišti ve Veselí nad Moravou. Poštovní známku slavnostně pokřtil Ing. Miloš Kozumplík - starosta Veselí nad Moravou společně se zástupci Baťova kanálu, o.p.s. a České pošty, s.p. Inaugurace se zúčastnil i rytec známky Martin Srb. V areálu přístaviště byla zřízena poštovní přepážka, kterou vedly pracovnice pošty Veselí nad Moravou. Po celou dobu trvání akce čelily náporu zájemců o poštovní známky, razítka (denní poštovní a kašet s motivem kotvy a iniciálami T.B.) a zdařilý pamětní list.

pamětní list

U příležitosti slavnostní inaugurace vytvořil Zbyšek Veselý variantu analogické pohlednice (carte maximum) s razítkem dne inaugurace, s použitím jediné vhodné pohlednice, kterou vydalo město Veselí nad Moravou.

analogická pohlednice (carte maximum)
známka: Pofis 720 Technické památky: Baťův kanál
denní razítko, Veselí nad Moravou, 9.6.2012
vytvořil: Zbyšek Veselý


Fotografie z průběhu celého dne jsou k nahlédnutí na odkazu "Křest poštovní známky Baťův kanál". Tak se podívejte! Možná se tam někteří najdete.

PK


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...