pondělí 12. března 2012

KUKS, 10.3.2012

V poledne, dne 10.3.2012 proběhla v Hospitalu Kuks inaugurace poštovních známek zobrazujících Kuks (dle grafiky Michaela H. Rentze) a sochu Moudrosti z dílny Matyáše.B. Brauna. Této slavnostní události se i přes nepřízeň počasí zúčastnilo mnoho návštěvníků, nejen z řad filatelistů. V lapidáriu, kde se akce konala, byla pro tuto příležitost také zřízena poštovní přepážka, vedená pracovníky pošty Dvůr Králové nad Labem, kteří, navzdory náporu zájemců o známky a otisk příležitostného razítka, byli do poslední chvíle ochotni vyhovět všem přáním.

Lapidárium v Kuksu, foto: M. Kořínek, zdroj: kudyznudy.cz
pracovníci pošty Dvůr Králové nad Labem u příležitostné přepážky
a Josef Fronc (vpravo) v akci


Na této akci se sešlo a vzájemně poznalo několik členů naší sekce. Jako obvykle si akci nenechali ujít pánové J. Fronc, P. Kancnýř, Z. Veselý, M. Hlavatý, M. Hanousek, J. Koukal, P. Janata, P. Ketner. Osobně jsem poznal paní ing. Hanu Horynovou a zahlédl i pana Václava Vaňka při rozhovoru s vedoucím sekce.

Možnost vytvořit analogickou pohlednici měl každý. Pohlednice i známky byly v dostatečném množství k dispozici po celou dobu konání akce. A navíc, kdo byl trpělivý a vydržel do konce, mohl v pokladně Hospitalu zakoupit i další pěkné pohlednice, které se přímo v lapidáriu nenabízely a pak na přepážce nechat v klidu orazítkovat, protože fronty už dávno opadly.

tak vzniká analogická pohlednice

Jako vždy patřili mezi nejčilejší tvůrce pánové Fronc, Hlavatý, Veselý a Kancnýř. Jak to dopadlo uveřejňuji níže.

   

       


     

Na závěr přináším ukázku ze 14. minivýstavky (7.3.2012, Praha-Hlavní pošta), která proběhla u příležitosti vydání těchto známek a známky ke 150.výročí založení Jednoty českých matematiků a fyziků.

                  

                  


PK
foto: Pavel Kancnýř

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...