úterý 6. března 2012

Barevný emisní plán českých poštovních známek roku 2012

Právě vychází tolik očekávaný barevný emisní plán poštovních známek ČR na rok 2012, který svojí úpravou navazuje na předešlý rok. Na zhruba padesáti stránkách křídového papíru formátu A5 se tak máme možnost seznámit s tím, jak budou letošní známky vypadat. Také se něco dozvíme o námětu k dané známce, návrhu razítka a rytin FDC, dni vydání, způsobu tisku, autorech a rytcích známek, atd.

obálka

Obsahem je základní, nerozšířená verze emisního plánu. Rozšířená verze je, pouze v textovém provedení, k dispozici na webových stránkách České pošty, s.p.- EMISNÍ PLÁN ČESKÝCH POŠTOVNÍCH ZNÁMEK A OSTATNÍCH CELIN 2012. V barevném emisním plánu tak chybí některé z výplatních známek, především ty, které budou vycházet ve druhé polovině t.r. Předposlední stránka je vyhrazena ukázce výplatních známek již vydané emise Lidové architektury a připravovaných emisí: výplatní samolepící písmenové známky s motivem sv. Václava, kterou známe z obálky časopisu Filatelie č. 1/2012 a v březnu aktuální výplatní písmenové známky s kupony pro přítisky s Regionálním motivem.


stránka věnovaná výplatním známkám


Barevný emisní plán vydává Česká pošta, s.p. každoročně, zpravidla na přelomu února a března. Na zpracování letošní textové části se podíleli: ing. Břetislav Janík a  ing. Petra Hanzalová. Vychází ve dvojjazyčné verzi, česko-anglické, překlad: Ph.Dr. Klára Kašová. Grafickou úpravu zajišťuje ak.malíř Ondřej Šmerda. K dostání je zdarma v Postfile v Praze,  na poštovních přepážkách s filatelistickým zbožím, na telefonickou žádost i ve Službách filatelistům v Karlových Varech, případně mi můžete napsat na e-mail uvedený zde (moje nabídka platí do vyčerpání zásob, nezapomeňte připojit svojí adresu).

Na závěr připojuji pár poštovních známek, které mne v letošním emisním plánu zaujaly.


100. výročí založení českého skautingu


70. výročí vyhlazení Ležáků

Cestovatel A.V. Frič (1882-1944)


PK
zdroj: Česká pošta, s.p. - Emisní plán českých poštovních známek 2012

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...